ENKHUIZEN - De buurvrouw loopt in haar pyjama op straat of die meneer van 3 huizen verder kijkt steeds zo verward om zich heen. Herkenbaar? In Nederland leven naar schatting 270.000 mensen met dementie. Helpt u mee aan een dementievriendelijk Enkhuizen?


De kans is zeer groot dat u met dementie te maken krijgt. In onze familie- of vriendenkring, maar ook op straat, in de winkel of op het werk. Dat is soms zwaar, maar we kunnen veel voor elkaar betekenen. Als mensen met dementie zo lang mogelijk hun eigen leven kunnen leiden, zou dat al enorm helpen. Vaak wordt bij dementie meteen gedacht aan de laatste fase van de ziekte dementie, terwijl mensen met (beginnende) dementie nog lang zelf beslissingen kunnen nemen, keuzes kunnen maken en voorkeuren uitspreken. En u kunt deze mensen helpen!

Dementie in Enkhuizen

Eén op de vijf Nederlanders krijgt dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt het aantal mensen met dementie. Uit de prognose voor de gemeente Enkhuizen blijkt dat het aantal inwoners met dementie gaat stijgen van 300 personen in 2020 naar 700 in 2040. De kans wordt dus steeds groter dat u iemand met dementie tegenkomt. Maar wat kunt u doen als u iemand met dementie tegenkomt? Hiervoor is de training ‘Omgaan met dementie’ ontwikkeld.

Volg de training

De gemeente Enkhuizen nodigt u van harte uit om de training ‘Omgaan met dementie’ te volgen. Op donderdag 11 november bent u vanaf 19.15 uur van harte welkom in De Nieuwe Doelen. De training start om 19.30 uur en eindigt om 22.00 uur. U kunt gratis meedoen met de training. Tijdens de training leert u hoe u kunt omgaan met mensen met dementie. Dit wordt gedaan met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk en tips. U krijgt koffie met wat lekkers en een leuke attentie aan het eind.

Wilt u de training liever vanuit uw eigen huis doen? Dat kan dat ook! U kunt hiervoor naar de website van Samen Dementievriendelijk gaan: https://samendementievriendelijk.nl/nhn-inwoner. Het kost slecht 15 minuten van uw tijd.

Aanmelden

Aanmelden kan via communicatie@sed-wf.nl o.v.v. Training omgaan met dementie of telefonisch: 0228-352352. Hier kunt u ook met vragen terecht.