ENKHUIZEN - Ben je nieuw in Nederland, val je onder de oude inburgeringswet (2015-2021) en wil je je Nederlands verbeteren? Beter leren rekenen of handiger worden met de computer? Of lijkt het je leuk om vrijwilligerswerk te doen, of mee te doen met een activiteit zodat je meer in contact komt met anderen?


Taalpunt in Enkhuizen

Kom dan naar het Taalpunt in locatie MEE & de Wering in Enkhuizen aan de Harpstraat 24 en je wordt geholpen bij het vinden van aanbod dat bij jou past. Deze week start Taalhuis van Vrijwilligerspunt Westfriesland de eerste vier Taalpunten in West-Friesland.

Daphne Gans, regiomanager bij MEE & de Wering: “Met een Taalpunt ondersteunen we de nieuwe Nederlanders om mee te doen met de Enkhuizer samenleving en dat heeft deze doelgroep ook echt nodig. Ze helpen niet alleen zichzelf, maar ook een ander, doordat ze de Nederlandse taal beter machtig zijn. Wij zijn trots dat wij als organisatie hieraan kunnen bijdragen. Wij hebben al veel lijntjes, we weten de wegen en nu kunnen wij nog beter verbinden.”

De Taalpunten zijn onderdeel van de pilot ‘Taalboost’ van de zeven gemeenten van West-Friesland.

Voor vragen over de Taalpunten bel 0229-216499 of mail  taalhuis@vrijwilligerspunt.com of kijk op www.vrijwilligerspunt.com/taalpunt