ENKHUIZEN - Het kan u zomaar overkomen, een bewoner in uw straat krijgt een hartstilstand. Maar dit kan net zo goed een kennis zijn die op bezoek is of een kind op de sportvereniging. Elke dag sterven er in Nederland namelijk 35 mensen aan een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Het is mogelijk om een cursus te volgen zodat u weet hoe te handelen bij een hartstilstand en niet hulpeloos hoeft toe te kijken.


Wat kunt u doen?
Bij een hartstilstand is het van groot belang dat er snel hulp wordt geboden. Directe hulp van omstanders verhoogt de kans op overleven. Bij het Rode Kruis in de gemeente Enkhuizen kunt u een cursus Reanimatie en AED te volgen. In deze cursus krijgt u alle informatie aangereikt hoe u dient om te gaan met een slachtoffer. U kunt dus iets betekenen!

Een cursus Reanimatie en AED volgen?
Reanimeren en het bedienen van een AED is eenvoudig te leren. In een cursus van slechts 4 uur leert u alle vaardigheden om een leven te redden bij een hartstilstand. De cursus wordt in de maand november en/of december gegeven door gekwalificeerde instructeurs. De kosten van de cursus worden betaald door de gemeente Enkhuizen.

Herhalingscursus
De herhalingscursussen vinden jaarlijks plaats in de maand november. De cursus start om 19:30 uur en eindigt om 21:30 uur.

Meer informatie
De cursussen worden afgesloten met een certificaat van de Nederlandse Reanimatie Raad. Aanmelden voor de cursussen kan vanaf eind oktober op de website van www.aed-enkhuizen.nl. Hier staat het cursus-aanbod vermeld. Voor meer informatie kunt U ook een mail sturen naar aed-enkhuizen@rodekruis-westfriesland.nl.