ENKHUIZEN - Woensdag 13 juni a.s. gaat het nieuwe seizoen van de stadswandeling van de Vereniging Oud Enkhuizen van start “In en om de Westerkerk”.


Vóór Enkhuizen in 1355 stadsrechten kreeg, bestond het uit twee nederzettingen. Buitendijks het oude dorpje Enchuysen en meer landinwaarts Gommerkarspel. Alleen de eigenlijke naam van de Westerkerk, de Gommaruskerk, herinnert daar nog aan.

De stadswandeling op woensdag 13 juni a.s. gaat door het voormalige Gommerkarspel. Van het rijke kloosterleven dat daar in de vijftiende eeuw tot stand kwam, is alleen de Eucheriuskapel nog over. Daarin bevindt zich de door Oud Enkhuizen ontdekte en gerestaureerde, gotische deuromlijsting. Eeuwenlang was hij onder een laag pleisterwerk verborgen. Van de geschiedenis van de Westerkerk en zijn bijzondere houten klokkentoren tot de historie van het Muntgebouw ; het komt allemaal aan de orde tijdens de wandeling door dit historische gedeelte van de binnenstad. Weet u waar de Driebanen zijn naam aan ontleent of tot welk jaar de aardappelmarkt op het water van de Oude Gracht plaats vond? Wandel mee op twee benen door de Vier Beentjes op woensdag 13 juni a.s. Start om 19.30, verzamelen bij de Westerkerk en zoals altijd is mee wandelen geheel gratis.