GROOTEBROEK - Wat heeft u altijd al willen doen op een weg, in een tunnel of op een rotonde waar nog geen verkeer rijdt? Dit vroeg de Provincie begin dit jaar aan omwonenden van het project N23 Westfrisiaweg. Er kwamen maar liefst 37 enthousiaste ideeën binnen. Met een jury van omwonenden zijn de ideeën beoordeeld en is een top 10 samengesteld. Samen met de indieners van deze ideeën is er voor zaterdag 10 november een leuk programma gemaakt, voor jong en oud! Komt u ook?

Programma

10.00 - 17.00 uur Markt in de onderdoorgang Streekweg
11.00 - 13.00 uur Ploegentijdrit wielrennen (start op de Raadhuislaan)
14.00 uur Tunnelgalmconcert en gedicht in onderdoorgang Streekweg (bij de markt)
15.00 uur Tunnelgalmconcert in onderdoorgang Streekweg (bij de markt)
15.00 - 17.00 uur Hardlopen 7 en 14 km (start vanaf SAV)

Locatie
Het evenement is op de weg tussen Zwaagdijk en Grootebroek. Komt u de sporters aanmoedigen? Dat kan vanaf de nieuwe weg bij de onderdoorgang Streekweg. Er is beperkte parkeerruimte. Kom dus vooral lopend of op de fiets!

Parkeren bezoekers Streekweg: (Brom)fietsers via de Streekweg, gemotoriseerd verkeer via de Slimweg. Volg daar de instructies van de verkeersregelaars.
Parkeren sporters: Parkeren op en rond het SAV terrein in Grootebroek. Volg daar de instructies van de verkeersregelaars.

Over de N307
Vanaf eind 2018 rijdt het verkeer tussen Alkmaar en Enkhuizen over de nieuwe N194 (Braken) en N307 (Westfrisiaweg). De provincie Noord-Holland zorgt in het project N23 Westfrisiaweg met haar partners voor deze nieuwe verbinding. Dit verbetert de doorstroming van het verkeer, de verkeersveiligheid en de leefbaarheid in de regio. Ook bevordert het de economie en werkgelegenheid. Bouwbedrijf Heijmans bouwt de weg.