ENKHUIZEN - Lekker sporten, ook als je een verstandelijke beperking hebt. Dat is het uitgangspunt van Special-gym. Maandag 3 augustus werd dit initiatief van sportvereniging Vek-Wik uit Enkhuizen officieel gepresenteerd aan de wethouders van Sport van de drie deelnemende gemeenten. Daarbij werden de eerste posters en flyers uitgereikt.

Basis van plezier
Bij Special-gym sport iedereen op eigen tempo en niveau. Vanuit een basis van plezier en zelfvertrouwen wordt gewerkt aan het verbeteren van de motoriek en het uitbreiden van bewegingspatronen. De les bestaat uit bewegen, fitness en spelvormen. Hierbij staat plezier centraal staat en daarom wordt zoveel mogelijk bewogen op muziek. Bij positieve ervaringen is het plan om ook een aanbod te organiseren voor mensen met een fysieke beperking.

Locatie en tijd
De sportles is voor iedere inwoner met een verstandelijke beperking, ongeacht leeftijd, die woont in de gemeente Drechterland, Stede Broec of Enkhuizen. Ook inwoners uit Andijk zijn van harte welkom. De lessen worden gegeven door Nick Hofman, sportinstructeur en begeleider in de gehandicaptenzorg. Elke maandagavond vindt de les van 19.00 tot 20.00 uur plaats in de gymzaal van wijkcentrum De Bonte Veer in Enkhuizen. Aanmelden kan bij Hans de Vries via hphdevries@gemail.com of per telefoon: 06 – 832 052 70.