ENKHUIZEN - Op woensdag 17 oktober van 14.30 tot 16.30 uur organiseert het Senioren Overleg Enkhuizen een SOE-middag in de Nieuwe Doelen, Spoorstraat 2. Het onderwerp is dit keer het opstellen en regelen van een wilsverklaring, waarvoor Yvonne van Ingen, specialist ouderengeneeskunde, als spreker is uitgenodigd.


Het vastleggen van persoonlijke wensen
Yvonne van Ingen is werkzaam als arts palliatieve zorg in oncologie en ouderenzorg. Ze vertelt over essentiële zaken rondom de laatste levensfase, waarin palliatieve zorg en euthanasie, voor mensen die niet meer beter worden, een rol kunnen spelen. Veel mensen maken zich zorgen over hun laatste levensfase, maar weten vaak niet wat zij zoal kunnen regelen. Na de lezing van Yvonne van Ingen weet u wat de aandachtspunten én misverstanden zijn bij het vastleggen van uw persoonlijke wensen.

Tijdstip en kosten
Om 14.30 uur heet Elly Dangermond, voorzitter van het SOE, u van harte welkom. U krijgt bij binnenkomst een kopje koffie of thee en tijdens de pauze een hapje en een drankje. De entreeprijs is € 4,00.

Wat is het SOE
Het SOE staat voor Senioren Overleg Enkhuizen en is een samenwerkingsverband tussen de ouderenbonden, de Zonnebloem, Helpende Handen en het welzijnswerk van Welwonen. Samen zetten deze organisaties zich in voor de belangen van senioren in Enkhuizen.