ENKHUIZEN - BEO (Buurtvereniging Boschplein en Omgeving) nodigt alle kinderen uit Enkhuizen uit om op zaterdag 11 november weer mee te doen aan de Sint Maartenoptocht in de binnenstad van Enkhuizen.

Programma

De optocht start om 17.15 uur vanaf het AH plein aan de Molenweg. Onder muzikale begeleiding van fanfarecorps Dindua gaat de stoet via de Westerstraat naar het Stadhuis. Ook Sint Maarten rijdt te paard mee in de optocht. Bij het stadhuis aangekomen (± 17.30 uur) vindt hij een schaars geklede bedelaar op het bordes, waarna Sint Maarten met zijn zwaard de helft van zijn mantel afsnijdt. Die geeft hij aan de bedelaar om zich ermee te beschermen tegen de barre kou.
Een koortje dat wordt gevormd door kinderen van kinderkoor ‘Eigenwijs’, basisschool ‘Pancratius’ en Montessorischool ‘De Wegwijzer’.


Burgemeester Jan Baas zal de kinderen kort toespreken, waarna de stoet verder loopt naar het eindpunt op het Boschplein, waar alle kinderen warme chocolademelk (of limonade) en iets lekkers krijgen. Rond 18.00 uur, is het tijd om weer naar huis te gaan.