HOOGKARSPEL - De seniorenfitness wordt sinds maandag 25 februari gehouden in activiteitenruimte De Paraplu aan de Sluisweg. Zowel Team Sportservice West-Friesland als de gemeente Drechterland zijn zeer verheugd dat er een geschikte locatie is gevonden om de activiteiten op de juiste wijze te kunnen voortzetten.

De seniorenfitness voorziet in de behoefte van bijna 100 ouderen die zich niet (meer) thuis voelen bij reguliere sportscholen of voorzieningen maar wel graag willen bewegen. Rosa Schouten van Team Sportservice West-Friesland: “De mensen die bij ons komen, willen graag nog actief zijn en daarnaast ook hun sociale contacten bijhouden. Hier kan dat allebei.”


Gezamenlijk gebruik
De sportvoorziening werd tot een half jaar geleden gehouden in een zaaltje in het Noorderlandhuis. Door ontwikkelingen in het Noorderlandhuis moest er een nieuwe locatie worden gevonden. Het afgelopen half jaar werd er gebruik gemaakt van dagbesteding De Kolk. Rosa: “De bedoeling was om samen met cliënten van Leekerweide gebruik te maken van de sportattributen. Deze combinatie bleek niet helemaal te werken. De Paraplu is een activiteitengebouw van de Brede School. We verwachten op deze locatie beter gebruik te kunnen maken van elkaars faciliteiten en ook de sociale brug tussen jong en oud te kunnen maken.”

Wethouder Dirk te Grotenhuis: “Ik ben heel blij dat we een geschikte locatie hebben gevonden. We hopen alle deelnemers weer terug te zien op deze nieuwe plek. Ook de mensen die het afgelopen half jaar zijn afgehaakt. We willen er voor zorgen dat iedereen die wil bewegen, dit ook kan.”

Aanmelden
Er worden op verschillende dagen en tijden lessen georganiseerd. Voor meer informatie en aanmelden kunnen belangstellenden contact opnemen met Rosa Schouten via: 0229-287700 of mailen naar rschouten@teamsportservice.nl