ENKHUIZEN - Tijdens een bijzondere raadsvergadering op woensdag 24 april 2024 heeft de gemeenteraad de profielschets voor de nieuwe burgemeester vastgesteld. De commissaris van de Koning, de heer Arthur van Dijk, was bij deze vergadering aanwezig en nam het eerste exemplaar in ontvangst.


In de profielschets staan de eigenschappen en kwaliteiten van de nieuwe burgemeester. Inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners konden via een enquête aangeven welk type burgemeester zij het beste vinden passen bij Enkhuizen. De resultaten van de enquête zijn in de profielschets verwerkt.

Vervolg

De provincie stelt de vacature vanaf 1 mei 2024 open. Een speciaal voor de werving samengestelde vertrouwenscommissie van de raad selecteert, samen met de provincie, de kandidaten en voert de gesprekken. Naar verwachting is in het najaar bekend wie de raad voordraagt als nieuwe burgemeester. De benoeming van de nieuwe burgemeester vindt vervolgens medio december plaats.

De profielschets, resultaten van de enquête en de voortgang van het proces zijn te vinden op www.enkhuizen.nl/nieuweburgemeester.

Zodra de vacature openstaat, is deze te vinden op www.noord-holland.nl/burgemeestersvacature