ENKHUIZEN - De wijk Oude Gouw-Gommerwijk staat er straks weer mooi bij. Bewoners in Oude Gouw-Gommerwijk in Enkhuizen Noord hebben samen het initiatief genomen voor Groene Buren. De groep bestaat uit vrijwilligers die de leefomgeving van hun wijk willen verbeteren met meer groen.


Kern met Pit predicaat

In 2021 hebben zij het predicaat Kern met Pit mogen ontvangen. Kern met Pit daagt inwoners uit om hun ideeën voor hun buurt binnen een jaar waar te maken. Dit kan gaan om verschillende initiatieven: van het opzetten van een moestuin tot het realiseren van een groene speeltuin. Een mooie prestatie dus!

Het opfleuren is begonnen

Afgelopen weekend hebben de Groene Buren de eerste activiteit van het jaar gehad. Ze hebben de bloembakken opnieuw ingepland en daarmee de buurt voor het voorjaar opgefleurd. Alle bloembakken aan huizen en lantaarnpalen zijn gevuld met nieuwe potgrond en vrolijke violen. De hortensia’s op het plein zijn gesnoeid, er is een bloembak gemaakt op het insectenhuis bij speeltuin Kloet. Deze bloembak is beplant met stekjes van verschillend bloemen.

In april/mei gaan de Groene Buren weer aan de slag. Zij gaan verder met de insectenhuizen, planten vaste planten in bloembakken en zaaien de walkant in op de Jan Gooskaai. Kortom het wordt een fleurige boel in de Oude Gouw-Gommerwijk!