ENKHUIZEN - Enkhuizen, stad van de Gouden Eeuw, is een stad met een rijke geschiedenis. Binnen de oude vestingwal vindt u maar liefst 366 rijksmonumenten. Op zaterdag 11 september en zondag 12 september a.s. opent een aantal van deze bijzondere monumenten speciaal voor Open Monumentendag haar deuren voor publiek. Ook varend erfgoed doet mee: u kunt meezeilen met koftjalk De Schuttevaer of Skutsje De Drie Haringen.

Op zaterdag is er een afwisselend programma volop activiteiten. Wandel mee met een gids door het Snouck van Loosenpark, volg een rondleiding in het stadhuis of het Peperhuis of bezoek de prachtige kerken die onze stad rijk is.

Rondleiding stadhuis
In het Stadhuis vindt elk half uur een rondleiding plaats. Er is plaats voor 10 deelnemers per rondleiding. In verband met de geldende coronamaatregelen dient u zich daarvoor vooraf aan te melden via secretariaat@oudenkhuizen.nl.

De deelnemende monumenten en de activiteiten zijn ook terug te vinden in een folder met plattegrond. Deze is vanaf donderdag 9 september af te halen bij het informatiepunt VVV Enkhuizen, Tussen Twee Havens 1. Op zaterdag 11 september is de folder ook bij de deelnemende monumenten en het Zuiderzeemuseum verkrijgbaar.

U kunt het programma ook online inzien op www.openmonumentendag.nl/comite/enkhuize