ENKHUIZEN - Op dinsdag 7 januari houdt woningcorporatie Welwonen tussen 12.00 en 18.00 uur een open dag op het Westeinde 88-90. Iedereen is van harte welkom in de verbouwde bollenschuur van P. Bakker Bloembollenbedrijf en de naastgelegen nieuw gebouwde boerderij. In totaal worden er 26 huurappartementen opgeleverd voor een- en tweepersoonshuishoudens. Om 14.00 uur verricht toekomstig bewoner Wim Groot de officiële openingshandeling in aanwezigheid van wethouder Erik Struijlaart.


De verbouwing van de bollenschuur tot 16 appartementen en de nieuwbouw van de boerderij met 10 appartementen is uitgevoerd door Het Enkhuizer Aannemersbedrijf (EAB). Eind juni 2018 werd de eerste paal geslagen. Op 9 en 10 januari worden de sleutels uitgereikt aan de toekomstige bewoners.

Doelgroepen
De 16 appartementen in de bollenschuur zijn toegewezen aan 35+ bewoners, zonder thuiswonende kinderen. De appartementen in de boerderij zijn voornamelijk toegewezen aan alleenstaande 55-plussers. Op het terrein tussen de twee panden wordt een (moes)tuin aangelegd die de huurders samen gaan onderhouden en gebruiken. Bij de selectie van de bewoners is ook gekeken of de bewoners geschikt zijn voor het ‘naoberschap’, ofwel nabuurschap: het omkijken naar de buren, hulp willen bieden én durven vragen.

Eerste gasloze huurwoningen
De appartementen zijn duurzaam gebouwd en zijn voor Welwonen de eerste gasloze appartementen. Er wordt gebruikgemaakt van aardwarmte, warmtepompen en op het dak van de bollenschuur liggen 216 zonnepanelen. Om het duurzaamheidsbewustzijn te bevorderen zijn de technische installaties in de bollenschuur bewust zichtbaar gehouden.

Foto’s van de bouw en informatie over het project vindt u op www.welwonen.nu.