ENKHUIZEN - Er was vrijdagmiddag een klein feestje bij het station. Omringd door rode puntmutsen opende wethouder Dorus Luyckx een nieuwe gratis kinderwandelroute door Enkhuizen. De route is een leuke en leerzame speurtocht van ongeveer 2 kilometer voor jonge kinderen vanaf 3 jaar.


In Enkhuizen ga je samen op reis met dwergje Berend. Hij neemt je mee door het Snouck van Loosenpark, de stad en langs de haven. De route is te herkennen aan een ronde afbeelding van een kabouter. Tijdens de wandeling geeft dwergje Berend allemaal leuke opdrachten en weetjes aan de kinderen.

De route begint tegenover het station, op de Stationsweg, aan de kant van de haven. Wandelaars scannen aan het begin van de route een QR-code met een mobiele telefoon, waarmee een website wordt geopend. Daar staan alle opdrachten die bij de kabouterafbeeldingen op het pad horen.

Buiten bewegen wordt extra leuk

Wethouder Dorus Luyckx is enthousiast over het nieuwe dwergpad: “We nodigen graag alle (groot-)ouders uit om samen met hun kinderen lekker naar buiten te gaan en te bewegen. Het nieuwe dwergpad maakt dit extra leuk en stimuleert kinderen om actief buiten te spelen. Laten we samenwerken aan een gezonde toekomst van de jeugd!”

JOGG: Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst

Sinds oktober is de gemeente Enkhuizen JOGG-gemeente. We vinden het namelijk belangrijk dat kinderen opgroeien in een gezonde omgeving. Door middel van de JOGG-aanpak (Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst) wordt hier de komende drie jaar aan gewerkt.