ENKHUIZEN - Als dank voor zijn werk als Consul van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Enkhuizen ontving Feike van Gangelen op vrijdag 4 november een zilveren erespeld uit handen van Roel Broer, Manager afdeling Beheer en Onderhoud bij de Oorlogsgravenstichting. Burgemeester Van Zuijlen was hierbij aanwezig.

De heer Van Gangelen is 13 jaar consul voor de Oorlogsgravenstichting geweest. In deze rol was hij de lokale vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Enkhuizen en daarmee verantwoordelijk voor de in- en externe contacten met betrekking tot het onderhoud van de oorlogsgraven. In de gemeente Enkhuizen liggen 9 Nederlandse en 8 geallieerde oorlogsslachtoffers begraven. De heer Van Gangelen is als consul opgevolgd door Peter Bax.

In bijna elke gemeente in Nederland bevindt zich wel een oorlogsgraf. De consuls spelen een belangrijke rol bij het beheer en onderhoud van deze graven. In heel Nederland ondersteunen ongeveer 330 consuls de Oorlogsgravenstichting bij de uitvoering van haar werkzaamheden. De consuls, die meestal in dienst zijn van een gemeente, worden officieel benoemd door de burgemeester.

Over de Oorlogsgravenstichting
De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend bij huidige en toekomstige generaties. Dit doen wij door hun levensverhalen te verzamelen en te delen en het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld.