GROOTEBROEK - In zwembad de Kloet is sinds kort onderwaterverlichting geïnstalleerd. Burgemeester Wortelboer heeft de onderwaterverlichting officieel ‘geopend’ tijdens de start van de zwemvierdaagse op 17 september.


Veiligheid
De onderwaterverlichting stond hoog op het verlanglijstje van het zwembad. Een groot voordeel is dat de verlichting in hoge mate bijdraagt aan de veiligheid in het zwembad.

Onderwaterverlichting zorgt ervoor dat de bodem van een zwembad goed zichtbaar is, omdat hinderlijke schittering die ontstaat bij verlichting van bovenaf niet of minder aanwezig is. Zeker in het ondiepe bad, wat veelal door kinderen zonder diploma gebruikt wordt, is dit een belangrijk veiligheidsaspect.

Gezelligheid
Ook vergroot de verlichting de zwembeleving en is de lichtopbrengst groter: hogere hoeveelheid licht in het water bij laag energieverbruik. Door het licht komt er veel rust en gezelligheid bij de activiteiten in het zwembad. Het heeft een sterke meerwaarde voor veel activiteiten in het zwembad. Het zwembad heeft ook een nieuwe geluidsinstallatie. Kom langs om hiervan te genieten.

Licentie
Zwembad de Kloet heeft onlangs ook een kwaliteitswaarborg licentie behaald. De zwemlessen in het zwembad worden gegeven volgens de voorwaarden van de NPZ.