ENKHUIZEN - Zowel de gemeente, als het Ondernemersfonds Enkhuizen kennen jaarlijks een subsidie toe aan Marketing Enkhuizen (voorheen VVV). Daarbij maken zij ieder apart afspraken over wat Marketing Enkhuizen met de toegekende subsidie doet. “Dat gaan we vanaf nu anders doen” aldus wethouder Jan Franx. “Voor Marketing Enkhuizen is het efficiënter als beide partijen overeenstemming hebben over de doelen en activiteiten.”


Herman Hoekstra, voorzitter Ondernemersfonds Enkhuizen: “We zien dat Marketing Enkhuizen zich sinds de oprichting verder doorontwikkeld. De stadspromotie krijgt steeds meer vorm. Als we de doorontwikkeling willen voorzetten, is het belangrijk dat we samen op trekken met de gemeente. Vervolgstap is het opstellen van de Uitvoeringsovereenkomst. Dan kunnen we inhoudelijk afspreken welke activiteiten Marketing Enkhuizen uitvoert”, aldus Hoekstra.

Marketing Enkhuizen is sinds april 2020 opgericht voor stadspromotie van Enkhuizen. Van april tot en met oktober worden dagelijks bezoekers geholpen in bij het informatiepunt in de haven tegenover het NS-station. Daarnaast wordt er gewerkt aan allerlei marketingactiviteiten, zoals het bijhouden van de social media kanalen en het verbeteren van de website visitenkhuizen.nl. Ook wordt het magazine Enkhuizen Boeit uitgegeven, samen met diverse flyers voor stadswandelingen. Meer weten? Zie www.visitenkhuizen.nl