ENKHUIZEN - Linden Groep heeft deze zomer het voormalige Snouck van Loosen ziekenhuis en het omliggende terrein in het centrum van Enkhuizen overgenomen van ontwikkelaar De Nijs. Het project – dat in Enkhuizen bekend staat als Vijzeltuin – wordt door de nieuwe eigenaar opgepakt. Linden Groep is een ontwikkelaar uit Amsterdam met veel ontwikkel ervaring in Noord Holland. Linden Groep gaat de komende maanden een ontwerp voor deze locatie uitwerken.

Linden Groep heeft met de gemeente Enkhuizen overleg over een mogelijke invulling. Hierbij wordt gezamenlijk onderzocht of er mogelijkheden zijn voor het aanleggen van een parkeerdek en een schoolgebouw/kinderopvang. Jan Rietvink Architecten werkt in opdracht van Linden Groep de komende maanden aan het ontwerp.

De direct omwonenden zijn per brief geïnformeerd door de nieuwe ontwikkelaar. Linden Groep heeft in zorgvuldige communicatie met de buurt hoog in het vaandel. Zodra het ontwerp verder is gebracht, volgt een informatiemoment voor de buren.