ENKHUIZEN - Op maandag 19 oktober is men gestart met het vernieuwen van het openbaar groen in het Wilhelminaplantsoen.


Het gaat om het groen langs het water in de buurt van het hertenkamp. Het park krijgt door meer variaties in de beplanting een open en vriendelijke uitstraling.

Vorig jaar hebben we het inrichtingsplan voor het park besproken met inwoners. Vervolgens heeft de gemeente het definitieve plan gemaakt en kan de aannemer nu beginnen met de uitvoering.

Open begroeiing
Door de nieuwe inrichting ontstaat een meer open begroeiing met zicht op het hertenkamp. We houden hierbij rekening met de biodiversiteit. Er komen meer soorten planten en heesters die verschillen in hoogte en kleur. Ook de waterkant ziet er straks anders uit. Door het aanpassen van de beschoeiing ontstaat een natuurvriendelijke oever.

Monument
We zorgen er ook voor dat het oorlogsmonument beter zichtbaar wordt. De dichte, verwilderde heesters worden vervangen door lagere sierplanten.

Snoeien
Voor het vernieuwen van het groen is het nodig een deel van de oude beplanting te verwijderen en een aantal bomen te kappen. Dit zijn verwilderde of ongezonde bomen. Ook gaan we flink snoeien om de beplanting licht en ruimte te geven om te groeien. Op deze manier is de beplanting weer klaar voor de toekomst. Na het snoeien en verwijderen van het groen ziet het park er de komende maanden kaal uit. Dit verandert in het voorjaar als alles weer groeit en de bloemen volop in bloei staan. Dan ontstaat er een sierlijk beeld met veel kleur.

Toegangspad
Na de herinrichting van het groen gaan we het pad van de Bierkade naar de brug bij de fonteinen vernieuwen. Daardoor worden het park en het hertenkamp beter toegankelijk voor mensen in een rolstoel, met een rollator of een kinderwagen. Tijdens de werkzaamheden aan het pad blijft het park zoveel mogelijk bereikbaar.

Planning
We verwachten dat de werkzaamheden eind december klaar zijn. Bij slecht weer kan dit langer duren.