ENKHUIZEN - De gemeenteraad van Enkhuizen heeft dinsdag 25 mei 2021 een motie aangenomen om de tijdelijke afsluiting van de Melkmarkt op te heffen. Het college van burgemeester en wethouders heeft de intentie de motie uit te voeren en neemt hierover volgende week een besluit.


Volgens de gemeenteraad ervaren bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden grote negatieve gevolgen door de afsluiting van de Melkmarkt.

Uitvoering motie
Het college wil een zorgvuldig besluit nemen, rekening houdend met de actualiteiten rondom de coronamaatregelen. Op dit moment wordt dit besluit voorbereid. Komende dinsdag wordt hierover besloten. De komende dagen blijft de Melkmarkt nog dicht en mag de horeca de straat gebruiken voor de terrassen. Volgende week is meer bekend over de uitvoering van de motie en wanneer de situatie op de Melkmarkt verandert.

Uitbreiding terrassen horeca
In april 2021 besloot het college de Melkmarkt tijdelijk af te sluiten. Het tijdelijk afsluiten is een maatregel in de coronapandemie om de horeca meer ruimte te bieden voor het uitstallen van terrassen. Dit is nodig vanwege de verplichte coronamaatregel om 1,5 meter afstand tussen mensen te houden.