ENKHUIZEN - Kerstkaartenactie met scholen en zorginstellingen. In de week voor kerst hebben basisscholen, zorgorganisaties en de gemeente Enkhuizen op aanreiken van Willem Bakker uit Westwoud de handen ineengeslagen. Samen hebben zij een kerstkaartenactie op touw gezet voor inwoners met zorg in Enkhuizen.


Creatieve kerstkaart van een kinderhand
Kinderen van vier basisscholen maken zelf creatieve kerstkaarten voor inwoners in Enkhuizen die wonen via een zorgorganisatie. Tijdens het maken van deze kaarten kunnen kinderen met elkaar praten over de feestdagen en met wie zij dit vieren.
Ook kunnen zij praten over mensen, die kerst niet met anderen vieren. Soms omdat zij zorg nodig hebben of omdat zij geen familie dichtbij hebben. Er zijn daarnaast mensen die geen familie of bekenden hebben om kerst mee te vieren. Zij kunnen zich eenzaam voelen. Met een persoonlijke kaart van een kinderhand ontvangen deze mensen via hun zorgorganisatie een kerstwens.

Kerstkaartenlint door West-Friesland
Willem Bakker heeft de wethouder van de gemeente Enkhuizen benaderd met de vraag om mee te doen aan deze kerstkaartenactie. In andere gemeenten in West-Friesland doen scholen en zorgorganisaties al een aantal jaren mee. De uitdaging voor Willem was om een lint te leggen van Hoorn tot Enkhuizen door in meer gemeenten deze actie in gang te zetten. Door de deelname van Enkhuizen is dit gelukt.
“Hoe mooi is het als we een beetje om elkaar denken in deze periode van het jaar? Kinderen vinden het maken van kaarten ontzettend leuk. En degene die een kaart krijgt is enorm verrast”: aldus Willem Bakker.