ENKHUIZEN - De Melkmarkt in Enkhuizen gaat 4 juni 2021 om 12.00 uur weer open voor al het verkeer. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de tijdelijke afsluiting van de Melkmarkt op te heffen.


Met dit besluit voert het college de motie van de gemeenteraad uit om de afsluiting van de Melkmarkt te beëindigen. Voor de horeca betekent dit dat zij vanaf 4 juni de extra ruimte op de Melkmarkt niet meer mogen gebruiken voor het uitstallen van terrassen.


Uitvoering motie gemeenteraad
De motie van de gemeenteraad en de aangekondigde versoepeling van de coronamaatregelen voor de horeca zijn redenen voor het college om de Melkmarkt nu weer open te stellen. Ook naar aanleiding van de uitspraak van de voorzieningenrechter heeft het college haar besluit voor tijdelijke afsluiting heroverwogen.

Terrassen horeca
Het opheffen van de tijdelijke afsluiting betekent dat de ruimte voor horecaterrassen op de Melkmarkt weer terug gaat naar de oude situatie. Het college besloot in april 2021 de door de coronacrisis getroffen horecaondernemers in het centrum te ondersteunen door een tijdelijke uitbreiding van de terrassen toe te staan. Om de horeca aan de Melkmarkt meer ruimte te geven werd de Melkmarkt van 28 april tot 1 november afgesloten.

Wijziging verkeersmaatregelen
Door het opheffen van de tijdelijke afsluiting van de Melkmarkt vervallen ook alle verkeersmaatregelen en omleidingsroutes die in april van dit jaar zijn ingesteld