ENKHUIZEN - Op 12 april organiseerde het 4 en 5 mei anti-discriminatie comité Enkhuizen in samenwerking met de basisscholen van Enkhuizen een herdenking. Deze herdenking is onder schooltijd, vooruitlopend op de herdenking op 4 mei. Op deze manier maken alle kinderen een keer een herdenking mee. Van alle basisscholen is een groep aanwezig. Elke groep levert een bijdrage in de vorm van een gedicht, tekst of muziek.

De herdenking werd gehouden bij het monument Schaduwcorrectie mei 1995 aan de Nelson Mandeladreef. Namens de gemeente sprak burgemeester van Zuijlen.

De kinderen hebben de herdenking met hun leerkracht op school voorbereid. Er is les gegeven over de Tweede Wereldoorlog. Het 4 en 5 anti-discriminatie comité heeft een lesbrief gestuurd aan de scholen. In de lesbrief staan suggesties om te doen op school, passend bij het jaarthema van het Nationaal Comité: Leven met oorlog. Ook is de mogelijkheid voor de scholen om een bezoek te brengen aan het Oorlogsmuseum in Medemblik. Dit is mogelijk gemaakt door Stichting De Trintel.