ENKHUIZEN - Op zaterdag 19 maart is de jaarlijkse Landelijke Opschoondag. Ook binnen onze gemeente steken we de handen uit de mouwen om zwerfafval op te ruimen. Hoe schoner uw buurt, hoe meer het uitnodigt om het schoon te houden. Ook verpakkingen horen niet in het zwerfafval thuis. De meeste verpakkingen kunnen gerecycled worden als ze op de juiste manier worden weggegooid.

Aanmelden
Wil je je inzetten op de Landelijke Opschoondag? Kijk dan op de kaart van Nederland Schoon welke initiatieven er bij jou in de buurt zijn, en meld je hier aan!

Vastleggen van zwerfafval
Je beseft het misschien niet, maar als je zwerfafval verzamelt op de Landelijke Opschoondag, verzamel je óók informatie. Door bij te houden wat je vindt, en op welke plekken, draag je bij aan waardevol onderzoek naar zwerfafval. Waarmee we samen het zwerfafvalprobleem gerichter kunnen aanpakken. Dit kun je doen door op jouw mobiele telefoon de ‘Litterati-app’ te downloaden. Ook kun je jouw omgeving inspireren door tijdens de Opschoondag jouw inzet te delen op social media met #landelijkeopschoondag.