ENKHUIZEN - Inschrijving voor bezoekers geopend: Kom Binnen bij Bedrijven Dag Op 12 en 13 oktober 2018 ontmoeten inwoners, bedrijven, en onderwijs elkaar tijdens de Kom Binnen bij Bedrijven Dag (KBBBD). Dit is een initiatief van de Westfriese gemeenten in het kader van de Regionale Economische Agenda (REA). Het doel van de KBBBD is de regionale economie en arbeidsmarkt stimuleren. Meer dan 50 Westfriese bedrijven stellen hun deuren open voor potentiele werknemers, buurtbewoners en andere belangstellenden. Inschrijven voor bezoekers is nu mogelijk via www.kbbbd.nl.

Kom Binnen bij Bedrijven Dag
Tijdens deze dag op vrijdag 12 en zaterdag 13 oktober 2018 kunnen zowel werkzoekenden als geïnteresseerden een kijkje nemen in de keuken van een Westfriese onderneming. Hier worden werkzoekenden in de breedste zin van het woord bedoeld. Dit kan gaan om een baan, maar ook om een stageplaats (studenten), werkervaringsplaats of vrijwilligerswerk. Ben Tap, wethouder gemeente Hoorn: “Alle sectoren hebben nu en de komende jaren te maken met een krapte op de arbeidsmarkt. Dat kan voor iedereen kansen bieden als werkzoekenden en werkgevers elkaar weten te vinden. De Kom Binnen bij Bedrijven Dag is de uitgelezen kans om met elkaar in contact te komen. Meld je vandaag nog aan.”

Van der Laan: “Dit is je kans!”
Dennis van der Laan van firma Van der Laan Zwaag B.V.: “Wij vinden het fantastisch dat de Kom Binnen bij Bedrijven Dag georganiseerd wordt. Er zijn ontzettend veel mooie bedrijven in Westfriesland. Het is echt de moeite waard om deze te bezoeken. Om te zien wat voor leuke mensen er werken en welke mooie producten en diensten er gemaakt worden. Iedereen is van harte welkom om tijdens de Kom Binnen bij Bedrijven Dag een kijkje in onze keuken te komen nemen. Dit is je kans!”

Inwoners: meld je aan!
Er doen meer dan 50 prachtige Westfriese bedrijven mee aan de Kom Binnen bij Bedrijven Dag, ieder met een eigen programma. Ben je werkzoekend? Studeer je aankomend jaar af? Of heb je gewoon interesse in een bedrijf in de regio? Kijk op www.kbbbd.nl welke bedrijven meedoen en meld je aan!

Over de KBBBD
De Westfriese gemeenten voeren tussen 2015-2019 een Regionale Economische Agenda (REA) uit. De essentie van de REA is het borgen en versterken van de economische vitaliteit in de regio. Een initiatief daarbinnen is de Kom Binnen bij Bedrijven Dag! Een initiatief dat de economie en arbeidsmarkt stimuleert. Inwoners, bedrijven en onderwijsinstellingen zoeken de verbinding om Westfriesland een energieke impuls geven. De winst van verbinden!

KBBBD is een samenwerkingsproject tussen WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord (WerkSaam Westfriesland en UWV), Ontwikkelingsbedrijf NHN, WerkBij Westfriesland, de 7 Westfriese gemeenten en de Westfriese Bedrijvengroep (WBG).