ENKHUIZEN/STEDE BROEC - Vorige week zijn de kluisjes gecontroleerd op middelbare scholen in Stede Broec en Enkhuizen. Ook in andere ruimtes zoals klaslokalen, de aula en toiletten werd gezocht. Daarvoor kwamen de politie en gemeente gezamenlijk onaangekondigd langs. Er is gecontroleerd op aanwezigheid van verboden middelen, messen en wapens. De politie bracht daarvoor met een drugs opsporingshond mee. ’s Ochtends werden gelijktijdig het RSG in Enkhuizen en Martinuscollege in Stede Broec bezocht. Om daarna ’s middags hetzelfde te doen bij het Clusius College en de Praktijkschool Westfriesland.

Opbrengst

Bij een aantal bij een aantal kluisjes, toiletten en schooltassen sloeg de hond aan. Daar waar ook daadwerkelijk drugs werden gevonden, heeft de politie deze ingenomen en heeft de directie vervolgens contact opgenomen met de ouders van de betreffende leerling. In een toilet werd drugs gevonden van ongeveer 4 gram in totaal. Ook werden een lege grinders (voor het verkruimelen van wiet) aangetroffen, enkele lege wietzakjes en lege buisjes (waar joints in bewaard worden) aangetroffen.

Signaal afgeven
De directie van de scholen is tevreden over de actie. Met deze controles wordt een duidelijk signaal afgegeven aan de leerlingen; drugs worden niet getolereerd op school.
Burgemeester Wortelboer (Stede Broec) en burgemeester Van Zuijlen (Enkhuizen) zijn blij dat met deze controle, want je veilig voelen moet normaal zijn, zeker ook op school. Daarom zijn we helder in onze gemeenten over wat kan en mag en zien we erop toe dat die grenzen niet worden overschreden, ook bij jongeren. We voeren daarop controles uit. Daarmee geven we uitvoering aan wat is afgesproken in handelingsconvenant Veilige School. Als er grenzen worden overschreden, heeft dat gevolgen. Zo zorgen we samen met de schooldirectie en de politie voor een veilig schoolklimaat.