ENKHUIZEN - Op donderdag 26 augustus werd Kindcentrum Het Anker officieel geopend. Voor deze gelegenheid hielden wetenhouder Dorus Luyckx, Ruurd Bijlsma van schoolbestuur Stichting Present, en Johan Wit van aannemingsbedrijf Wit Wognum, naast Gaby Alberts en Wilco Dam een woordje.

Goede samenwerking

De brand in 2017 staat nog in ieders geheugen gegrift. Wat als ramp begon, heeft nu geresulteerd in het eerste kindcentrum van Enkhuizen. Een plek waar kinderen en ouders terecht kunnen voor zorg, onderwijs en kinderopvang. Wat voor de brand als goede samenwerking begon, tussen toen basisschool Het Driespan en Kinderopvang Berend Botje, is nu uitgegroeid tot een nieuwe manier van het begeleiden van kinderen in hun ontwikkeling.

Wethouder Luyckx: “Het Anker is een voorbeeld van hoe we het onderwijs in de toekomst in Enkhuizen zien. Een Kindcentrum waar de kinderopvang en het onderwijs dezelfde pedagogische visie delen; een samenwerking tussen vroeg- en voorschoolse opvang, basisonderwijs en naschoolse opvang. Ik wens jullie allen veel inspiratie, werkplezier en rust toe in dit prachtige nieuwe gebouw.”