ENKHUIZEN - Kaarten voor de Westfriese Struuntocht zijn nu te koop! De Westfriese Struuntocht werkt hiervoor samen met De Drom. Doet u mee aan deze bijzondere wandeltocht?

Kaarten zijn alleen online verkrijgbaar via:

www.westfriesestruuntocht.nl/tickets
www.drom.nl/drommedaris/evenement/westfriese-struuntocht/

Westfriese Struuntocht zaterdag 23 maart
Op zaterdagavond 23 maart 2019 vanaf 19:00 zullen deelnemers van de eerste WestfrieseStruuntocht wandelen door de straten op zoek naar de bijzondere, soms monumentale, panden, naar verborgen straatjes, bedrijven, scholen en moderne architectuur. “Het wordt een avond wandelen, ontdekken en beleven” aldus voorzitter van de stichting Westfriese Struuntocht Henk Driessen.

Wandelend goede doelen steunen
De Westfriese Struuntocht is een wandeling van ongeveer 7 kilometer door Enkhuizen. Ook is er een speciale, verkorte route voor kinderen. Met de Westfriese Struuntocht wil de organisatie geld ophalen voor twee goede doelen in Westfriesland, die gezinnen ondersteunen die het hoofd moeizaam boven water houden. Namelijk Stichting Leergeld Westfriesland en Kinder Kleding Bank Hoorn.

Westfriesland, Enkhuizen in de spotlights
Daarnaast is het een mooie manier iedereen te laten kennis maken met de regio Westfriesland en deze editie de stad Enkhuizen. Deelnemers krijgen de gelegenheid om binnen te kijken in instellingen en gebouwen waar men normaal niet zo gauw komt. De organiserende partijen zijn trots op wat Enkhuizen te bieden heeft. “Dat willen we aan iedereen laten zien; Enkhuizen boeit!” aldus secretaris Natalie Huijsman.De organisatie is een samenwerking van vier serviceclubs in/rond Enkhuizen:
  • Kiwanis Westfriesland,
  • Lions Enkhuizen,
  • Rotary Enkhuizen
  • JCI Het Grootslag.

Start bij station, slotfeest bij Brouwerij de Werf
“Het is de eerste keer dat een dergelijk evenement in Enkhuizen wordt gehouden. We verwachten dat de wandeltocht ongeveer 3 uur in beslag zal nemen, maar ieder loopt natuurlijk in een eigen tempo. Alhoewel het een mooi gezicht zal zijn om zo’n lange sliert mensen te zien lopen door de omgeving. We eindigen met een slotfeest in Brouwerij de Werf. Deelnemers krijgen gratis toegang tot dit slotfeest en daar kan men nog even napraten over de route en de belevenissen onderweg”, legt Henk Driessen nader uit.De exacte route wordt tot het laatste moment geheim gehouden, maar er zullen in ieder geval een aantal parken, horeca-instellingen, winkels, musea, monumentale panden, bedrijven, scholen en sportinstellingen op de route staan en onderweg is veel te zien en te horen door de begeleiding onderweg van culturele en muzikale acts tijdens de tocht. Het is absoluut geen saaie wandeltocht, maar een ‘belevenistocht’, verklapt het bestuur.Kaarten zijn verkrijgbaar via www.westfriesestruuntocht.nl/tickets. Deelname kost 12,50 per persoon (vanaf 10 jaar).Kinderen onder 10 kunnen gratis meewandelen met een betalende volwassene.