ENKHUIZEN - Op 21 november viert stadsbeiaardier Frits Reynaert van Enkhuizen zijn 40-jarig jubileum als stadsbeiaardier. Hij biedt de stad op deze dag van 16.00 tot 16.30 uur een kort concert aan met een aantal door hem gekozen werken. De muziek, die hij zal spelen, heeft op één andere manier een verbinding met zijn levensloop.


Frits speelt eerst Bach en eindigt met Bach. Voorts speelt hij een werk geënt op de Indonesische gamelan, dat onlangs werd geschreven voor ‘75 jaar capitulatie van Japan’ op 15 augustus 1945. Ook improviseert Reynaert op een Javaans volksliedje, speelt hij de liederen “aan de Amsterdamse grachten”, het ‘Enkhuizerlied’ en een Vlaams Romantisch beiaardwerk.

Een feest met een receptie is niet mogelijk in deze Corona-tijd. Maar gelukkig is dit concert gewoon in de openbare ruimte te beluisteren, zonder het schenden van de geldende regels.

Zet uw raam open, ga zitten in uw tuin, balkon of stoep, maak een kleine wandeling en geniet van het carillon! Of eventueel vanuit uw auto, bijvoorbeeld vanaf het Boschplein, of fietsend in de buurt rond de toren. Een eigen stoel meenemen is ook nog een optie.

Natuurlijk met inachtneming van de 1,5 meter afstand.