GROOTEBROEK - De tiener- en jongerenwerkers van de gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland organiseren samen een gratis en alcoholvrije jongerenparty onder de naam INVITES. De eerste pilot editie is op vrijdag 13 december in JC Inventas in Grootebroek.


Kim Schlee, tienerwerker van Welwonen in Enkhuizen: “We hebben met de collega’s van de SED-gemeenten regelmatig jongerenwerkersoverleg en hier ontstond het idee om samen een feest te organiseren voor jongeren onder 18”. Als de pilot slaagt is het de bedoeling om INVITES vaker te organiseren op steeds wisselende locaties. “Als dit feestconcept levensvatbaar is gaan we de volgende party’s op een locatie in Enkhuizen en Drechterland organiseren”, aldus jongerenwerker Jillis Vermeulen van JC Inventas. De tiener- en jongerenwerkers hopen natuurlijk op een succes.

Lokale helden
De line-up bestaat uit een mix van de gevestigde DJ Sigi en de talentvolle DJ’s NoXa en Merkert. Jongerenwerker Gina Takken van MEE & de Wering in Drechterland: “We willen ook lokale talenten een podium bieden, want we vinden talentontwikkeling heel belangrijk. Dit staat centraal.” Jong lokaal talent krijgt de kans hun talent te showen, ervaring op te doen en lokale helden te worden.

Gratis entree én rode loper
INVITES is gratis toegankelijk om de drempel zo laag mogelijk te houden. Het alcoholvrije feest is voor iedereen tussen 12 en 17 jaar. In het kader van NIX18 krijgen de jongeren de mogelijkheid om naar een écht vet feest te gaan. En de organisatie gaat nog een stapje verder: zelfs de rode loper wordt voor hen uitgerold! De jongerenparty is van 20.30 tot 01.00 uur.