ENKHUIZEN - Om gebruik te maken van diverse voorzieningen, zoals medische zorg, is het belangrijk dat vluchtelingen uit Oekraïne zich inschrijven bij de gemeente in de BRP (Basisregistratie Personen). Dit kan in het gemeentehuis van Stede Broec aan de Middend 2 in Bovenkarspel. Ook mensen die momenteel in de gemeente Enkhuizen of Drechterland verblijven, kunnen hier terecht.

Inschrijvingen doen wij op afspraak. Wij willen graag voor iedereen de tijd nemen, en niemand onnodig laten wachten. Daarom vragen wij om vooraf een afspraak te maken. Dat kan via het telefoonnummer 14 0228. Indien nodig zorgen wij ook voor een vertaler. In dat geval vragen wij u om dit tijdens het telefoongesprek aan te geven.

Ruim 200 vluchtelingen opgevangen

Inmiddels hebben wij – dankzij de zeer gewaardeerde hulp van onze inwoners en ondernemers – binnen de gemeenten Stede Broec, Enkhuizen, Drechterland relatief snel een groter aantal vluchtelingen opgevangen. Op dit moment vangen wij verdeeld over deze drie gemeenten in totaal ongeveer 200 vluchtelingen uit Oekraïne op. Ze verblijven hier in gastgezinnen, hotels of recreatiewoningen. Meer informatie over de vluchtelingopvang en een lijst met veel gestelde vragen kunt u vinden op onze website.