ENKHUIZEN - Op 28 juni brengen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima een streekbezoek aan Westfriesland. Ook een bezoek aan Enkhuizen maakt onderdeel uit van het programma.

In het begin van de middag brengen zij een besloten bedrijfsbezoek aan Enza zaden. Daarna reizen zij af naar het Stationscafé, daar vindt een rondetafelgesprek plaats over de agri- en foodsector, waaraan bedrijven uit de vijf gemeenten deelnemen. Zij spreken over hoe zij aan de wereldtop kunnen blijven en wat de belangrijkste uitdagingen zijn.

Verkeersmaatregelen
Om het bezoek veilig te laten verlopen zijn in Enkhuizen de volgende verkeersmaatregelen van kracht:
- 27 juni en 28 juni is een gedeelte van het parkeerterrein bij het station afgezet voor genodigden, dit wordt via borden kenbaar gemaakt.
- Op 28 juni van 12:30 uur tot +/ 14:15 is de Flevolaan t/m de Stationsweg afgesloten voor alle verkeer

Alle aanliggende bedrijven zijn over bovenstaande afsluiting apart geïnformeerd.

Glimp opvangen?
Tegenover het Stationscafé is een publieksvak waar u de aankomst en het vertrek van het Koninklijk paar kunt zien. In verband met de afsluitingen en de beperkte parkeergelegenheid willen wij u vragen zoveel mogelijk lopend of op de fiets hiernaartoe te komen. Ook een glimp opvangen? Het paar komt om 13:40 uur aan. Het vertrek staat om 14:10 uur gepland.