STEDE BROEC - Op vrijdag 3 februari zijn de handtekeningen gezet onder de koop- en exploitatieovereenkomst tussen de gemeente, Deen en Aldi en onder de overeenkomst tussen de gemeente en Smit Tweewielers. De uitbreiding van het winkelcentrum komt hiermee weer een stap dichterbij.

Uitbreiding winkelcentrum
In december 2015 spraken bovenstaande partijen de intentie uit tot samenwerking. Dat heeft geleid tot concretere afspraken en een ontwerp voor het plangebied. Een nieuw winkelpand voor Smit Tweewielers, een nieuwe vestiging van Aldi Supermarkten en aansluitend winkelruimte met daarboven woningen van Deen Vastgoed.

Aan de westzijde van het nieuwe winkelcentrum komt een nieuwe ingang en ook een groot parkeerterrein. Deze parkeerruimte krijgt een verkeersontsluiting door middel van een extra afslag aan de Burg. J.N.Stuijfbergenlaan.

Gezamenlijke inspanning
Wethouder Nootebos ziet uit naar de ontwikkelingen: “Ik hoop nog in deze collegeperiode mee te maken dat de eerste paal wordt geslagen van ons nieuwe winkelcentrum. Ik dank onze partners voor het vertrouwen dat zij hebben in de toekomst van ons winkelcentrum. Samen met alle werkzaamheden nu al plaatsvinden rondom het Streekhof, kunnen we uitkijken naar een aantrekkelijk centrum in Stede Broec.”

Planning
Na het zetten van de handtekeningen, start een formele procedure die ongeveer een jaar gaat duren. De gemeente zal in de tussentijd aan de slag gaan om de grond bouwrijp te maken. Dit betekent dat de Schaperstraat langzaamaan plaats gaat maken voor haar nieuwe bestemming.

Zesstedenweg
In opdracht van de gemeenteraad wordt de Zesstedenweg zoveel mogelijk in ere hersteld. De vrije bouwkavels ontstaan door de sloop van enkele woningen, worden binnenkort te koop aangeboden. Op termijn gaat de gemeente in gesprek met de betrokken partijen, waaronder bewoners, om ook het stuk Zesstedenweg vanaf de rotonde tot en met de entree van het winkelcentrum op te knappen. Het gaat onder andere om nieuwe riolering, bestrating en verlichting.