ENKHUIZEN - De gemeente Enkhuizen, VVV Enkhuizen e.o, Stichting Stadsmanagement Enkhuizen en Toeristisch Platform Enkhuizen tekenden op vrijdag 29 maart het convenant om de Stichting Marketing Enkhuizen e.o. op te richten.


Wethouder Esther Heutink-Wenderich: ¨Ik heb gezien dat alle partijen zeer betrokken zijn en zich volop inzetten voor de marketing en promotie van de stad. Tegelijk ziet iedereen het belang in om één sterke stichting op te richten waarbij de krachten gebundeld worden. Er is veel voorbereiding aan vooraf gegaan. Dinsdag 26 maart gaf de gemeenteraad groen licht. Met het ondertekenen van het convenant kan de stichting nu definitief opgericht worden.¨


Enkhuizen trekt jaarlijks duizenden toeristen vanwege de historische binnenstad, trekpleisters zoals Zuiderzeemuseum en Sprookjeswonderland en de mooie havens. Op dit moment houden verschillende partijen zich bezig met promotie van de stad:

- VVV Enkhuizen e.o.

- Toeristisch Platform Enkhuizen

- Stichting Stadsmanagement


Door de krachten te bundelen en samen te werken aan gastheerschap kunnen we Enkhuizen nog beter op de kaart zetten. Het doel van de nieuwe stichting is:

- Meer bezoekers naar Enkhuizen trekken.

- Meer bezoekers van Sprookjeswonderland, Zuiderzeemuseum en de havens te verleiden het winkelgebied van de stad in te gaan.

- Langer meerdaags verblijf van de bezoekers in Enkhuizen en omgeving te vergroten.