STEDE BROEC/ENKHUIZEN/DRECHTERLAND - In Nederland zijn duizenden ouders getroffen door de problemen met de kinderopvangtoeslag. Belastingdienst compenseert hen daar financieel voor. Maar voor wie in de problemen is geraakt, is dat niet altijd voldoende. Er kunnen bijvoorbeeld problemen zijn ontstaan rondom huisvesting, psychisch welbevinden, schulden, inkomen, zorg en de opvoeding van kinderen.

Gedupeerden in Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland
Ook in Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland zijn er helaas gedupeerden. De gemeente krijgt op korte termijn de mogelijkheid om contact op te nemen met deze inwoners. Eerder leek dat niet mogelijk door de wet op de privacy. Inmiddels is er een oplossing gevonden waarbij de Belastingdienst gemeenten machtigt, waardoor deze contact kunnen leggen met gedupeerden in hun eigen gemeente.

In contact met gedupeerde inwoners
De drie colleges van burgemeester en wethouders hebben onlangs de benodigde handtekeningen voor de machtiging gezet om in contact te kunnen komen met de gedupeerde inwoners. De gemeente kan helpen als er problemen zijn rondom huisvesting, mentale gezondheid, schulden, inkomen, zorg en de opvoeding van kinderen. Er wordt op korte termijn contact gezocht met de gedupeerde inwoners.