ENKHUIZEN - Vanwege de coronamaatregelen vindt er dit jaar geen inzameling van kerstbomen plaats. In voorgaande jaren kon de jeugd de bomen verzamelen en op een aantal plekken inleveren. Op deze inleverplekken kwamen vaak veel mensen tegelijk samen. Met de coronaregels die nu gelden mogen er buiten niet meer dan twee mensen samen zijn. We moeten de contacten met andere mensen zoveel mogelijk beperken.


Wat doet u nu met de kerstboom?
'Wij vragen u uw boom fijn te maken en in de groene bak te doen. We begrijpen dat dit niet altijd mogelijk is. Lukt dat niet, dan kunt u uw kerstboom op een veilige plek langs de openbare weg neerleggen. We zullen van 4 t/m 7 januari regelmatig door de wijken rijden om de bomen op te halen.

We begrijpen dat kinderen creatief zijn in het zoeken van oplossingen om toch coronaproof kerstbomen te verzamelen. Tot onze grote spijt kan een kerstbomeninzameling ook op die manier niet doorgaan. We realiseren ons dat het voor de jeugd een leuke activiteit is. We hopen dan ook dat we het in 2022 weer groots kunnen organiseren', aldus de gemeente Enkhuizen.