ENKHUIZEN - Burgemeester Eduard van Zuijlen heeft een gebiedsverbod opgelegd aan een jongeman die wordt verdacht van opruiing en bedreiging.


De jongen uitte de bedreigingen aan het adres van de politie in een WhatsApp-groep. Daarin deed hij ook een oproep om vorige week maandag te gaan rellen in Enkhuizen.

Het gebiedsverbod, voor de bebouwde kom van Enkhuizen, geldt tot en met 12 februari 04.30 uur. Ook is een dwangsom opgelegd van €2.000 per overtreding.
Eerder kreeg al een andere verdachte een gebiedsverbod en dwangsom opgelegd. Beide verdachten kwamen naar voren in een digitaal onderzoek dat door de politie naar de WhatsApp-groep werd uitgevoerd.

Burgemeester van Zuijlen: “Het uiten van bedreigingen en aanzetten tot rellen is onacceptabel en valt niet te tolereren. Een gebiedsverbod is dan ook op zijn plaats.
De dreiging van rellen heeft flinke impact gehad in de stad. Ik roep iedereen die vermoedens van opruiing heeft op om dit de melden bij de politie. Dat kan anoniem via Misdaad Anoniem of via het algemene nummer van de politie.”