ENKHUIZEN - Team Sportservice, Welwonen, Fysio-Manueeltherapie Molenweg en de gemeente Enkhuizen organiseerden op zaterdag 1 februari in het Huis van de Buurt IJsselzand een fitheidstest 65+ en een beweegmarkt.

Druk bezocht

De beweegmarkt werd geopend door de wethouder Sport, Dorus Luyckx. Na een praatje met de aanwezige sport- en beweegaanbieders en een wedstrijdje koersbal kwamen ruim 100 geïnteresseerden langs om zich te laten informeren. Meer als de helft van hen heeft deelgenomen aan de fitheidstest.

Tijdens de test werden een aantal fitheidsaspecten gemeten door de fysiotherapeuten zoals, balans, lenigheid en kracht. Ook was de Omring aanwezig om de bloeddruk en bloedsuikerspiegel te bepalen. Na afloop van de test had iedereen een persoonlijk gesprek, waarna men een (beweeg)advies meekreeg.

Beweegadvies
Met het beweegadvies op zak konden de deelnemers de beweegmarkt bezoeken. Verschillende lokale sport- en beweegaanbieders waren aanwezig, zoals Dansgroep Haak-in, Walking Football Dindua, de wandelgroep, Vek-Wik, jeu de boules, (stoel)yoga en de trimclub. Voor elk wat wils!

Heeft u vragen over de fitheidstest of beweegmarkt, neem dan contact op met Fleur de Wit van Team Sportservice via 0229 - 28 77 00 of fdewit@teamsportservice.nl.