ENKHUIZEN - Op donderdag 16 juli 2020 zijn de camping en camperplaats Enkhuizerstrand van Droomparken officieel geopend. Wethouder Erik Struijlaart van de gemeente Enkhuizen en directeur Andries Bruil van Droomparken verrichtten samen deze historische opening.

Enorme mijlpaal

Na een jarenlange periode van afstemmen, meedenken, onderhandelen, bezwaren verwerken, aanpassen en ontwikkelen is de opening een enorme mijlpaal in de ontwikkeling van het Enkhuizerzand. Dit werd gevierd door de Nederlandse vlag, de vlag van de gemeente Enkhuizen en die van Droomparken te hijsen. Daarnaast reed wethouder Struijlaart met een camper en adviseur Henk Zandstra van het NKC (Nederlandse Kamper Club) naar de openingsplaats.

Recreatiestrand met vakantiepark
Nu de camping en de camperplaats is geopend, wordt de volgende stap een akkoord op het herstelplan voor de verdere ontwikkeling van Droomparken Enkhuizerstrand. Het herstelplan wordt na het zomerreces voorgelegd aan de gemeenteraad van Enkhuizen voor akkoord. Naast de camping en camperplaats ligt er een plan voor een recreatiestrand en een vakantiepark met 160 huisjes.