ENKHUIZEN - Voor iedereen die een evenementenvergunning aan wil vragen, is dat vanaf nu een stuk gemakkelijker geworden. Sinds deze week is het mogelijk om een evenementenvergunning volledig digitaal aan te vragen.

De SED organisatie ontvangt per jaar ruim 320 aanvragen. De meeste aanvragen (80 / 90% van de aanvragen) zijn jaarlijkse evenementen die ieder jaar opnieuw aangevraagd moeten worden.

Voordelen
Het digitaal aanvragen heeft veel voordelen. Zo hoeft de aanvrager niet meer eindeloos documenten te kopiëren, in te scannen of te printen. Ook kunnen inwoners nu 24 uur per dag hun aanvraag doen. De digitale formulieren zijn gebruiksvriendelijk en er is automatisch geregeld dat de aanvrager geen onnodige vragen meer hoeft te beantwoorden. Door middel van een beslisboom aan het begin van het formulier wordt bijvoorbeeld gekeken of een (uitgebreidere) vergunning nodig is of dat een melding volstaat.

Hoe werkt het?
Een evenementenvergunning kan hier digitaal worden aangevraagd. Zowel personen (burgers) als rechtspersonen (organisaties/stichtingen) kunnen een evenementenvergunning aanvragen.