ENKHUIZEN - Burgemeester Eduard van Zuijlen heeft in december laten weten dat hij vanwege zijn gezondheid niet beschikbaar is voor een tweede termijn. De gemeenteraad gaat op zoek naar een opvolger. Welke eigenschappen zijn belangrijk en met welke thema’s moet de nieuwe burgemeester zich bezighouden? De gemeenteraad vraagt inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners hierover mee te denken.

Via een korte online enquête kunnen inwoners aangeven welk type burgemeester zij het beste vinden passen bij Enkhuizen. De enquête is te vinden op het participatieplatform samen.enkhuizen.nl en kan tot en met zondag 7 april 2024 ingevuld worden. Voor het invullen hebben inwoners een e-mailadres nodig. De resultaten van de enquête zijn niet herleidbaar naar het e-mailadres. Mensen die al een account hebben op Samen Enkhuizen hebben rechtstreeks toegang. Ook in dat geval is invullen anoniem.

Vervolg

De gemeenteraad stelt een profielschets op waarin de eigenschappen en kwaliteiten van de nieuwe burgemeester staan. De resultaten van de enquête worden hierin verwerkt. De gemeenteraad bespreekt deze profielschets met de Commissaris van de Koning, in een openbare raadsvergadering op 24 april. Daarna wordt de vacature opengesteld. Een speciaal voor de werving samengestelde vertrouwenscommissie van de raad selecteert, samen met de provincie, de kandidaten en voert de gesprekken. Naar verwachting is in het najaar bekend wie de raad voordraagt als nieuwe burgemeester. De benoeming van de nieuwe burgemeester vindt vervolgens medio december plaats. De voortgang van het proces is te vinden op www.enkhuizen.nl/nieuweburgemeester/