ENKHUIZEN - Hoe digitaal onze wereld ook is, niets wint het van een prachtig prentenboek. En lezen doet Enkhuizen, want het was weer kinderboekenweek. Ditmaal was het thema ‘vriendschap’. Voor Vrijwilligerspunt was dit het juiste moment om het project ‘Samenvoorlezen’ in het zonnetje te zetten. In dit project lezen vrijwilligers voor aan kinderen met een taalachterstand. Dit kunnen Nederlandse kinderen zijn maar ook anderstaligen. Door het voorlezen, wat thuis bij het gezin gebeurt, leren ouders en kinderen hoe leuk lezen is en leren ze spelenderwijs meer over taal.


Wethouder Dorus Luyckx leest voor
Tijdens het Samenvoorlezen evenement las Wethouder Dorus Luyckx voor in het Zuiderzeemuseum aan kinderen van de hoeksteen. Het boek heet Spekkie en Sproet van Vivian den Hollander. Ook in andere gemeenten werd voorgelezen op culturele locaties. In het Museum van de 20ste eeuw in Hoorn, kasteel Radboud in Medemblik en het Postkantoor in Stede Broec. Elke locatie bood na het voorlezen een leuke extra, zoals een speurtocht, film of activiteit.

Samenvoorlezen
Iedereen die een gezin kent met een taalachterstand kan bij Vrijwilligerspunt terecht. Misschien wil het gezin meedoen aan Samenvoorlezen. Er komt twintig weken een vrijwilliger voorlezen. Je kunt contact opnemen met Anouschka Timm via onze contactgegevensContactHet adres van Vrijwilligerspunt is; Maelsonstraat 20 1624 NP Hoorn. Kijk op de website www.vrijwilligerspunt.com voor meer informatie. Bellen kan naar 0229-216499 of mailen naar a.timm@vrijwilligerspunt.com.