ENKHUIZEN - Cinema Enkhuizen organiseert samen met Gemeente Enkhuizen en Enkhuizer bedrijven drie avonden rond duurzaamheid. Na de eerste succesvolle avond op 15 januari volgt op maandag 3 februari de tweede avond Enkhuizen heeft het! Samen met het Enkhuizer bedrijf Pipelife, infra- en recyclebedrijf Van Werven en HVC wordt gesproken over circulaire economie.

Enkhuizer rioolbuis van afvalplastic?

Plastic en het recyclen ervan staat centraal op deze avond. Mark van Loon van Pipelife stelt zich in zijn presentatie de vraag: Is het mogelijk om een rioolbuis te maken van het ingezamelde Enkhuizer afvalplastic als iedereen meedoet? Andere vraagstukken zijn hoe HVC het huishoudelijk plastic van Enkhuizer inwoners verwerkt en hoe gaat Van Werven met het verwerken van afval om? Plastic is geen afval maar een grondstof. Neem je afvalplastic mee en laat je inspireren!

Duurzaamheid en steden
Tijdens het tweede deel van de avond deelt stadsfilosoof Kees Jansen zijn vooruitstrevende ideeën om duurzame ontwikkelingen in onze stad toe te passen. Hij vertelt een inspirerend verhaal over de stad van de toekomst vanuit nieuwe denkkaders, circulair handelen en slimme technologie. Luister en laat je verrassen

De laatste duurzaamheidsavond van het drieluik Enkhuizen heeft het! is op woensdag 26 februari. In samenwerking met Enkhuizer Zeevaartschool wordt gesproken over het thema energie en scheepvaart.

Waar: Cinema Enkhuizen, de Drom
Hoe laat: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Einde 22.00 uur
Toegang gratis, reserveren via www.cinemaenkhuizen.nl verplicht