ENKHUIZEN - Enkhuizen Boeit heeft dit jaar een prachtige Gouden Eeuw uitstraling gekregen. In 2019 is het namelijk 350 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn (1606-1669) overleed en dit jaar is daarom landelijk uitgeroepen tot themajaar Rembrandt & de Gouden Eeuw, met tal van tentoonstellingen en activiteiten rond de kunstenaar, zijn tijdgenoten en de 17de eeuw. Ook Westfriesland kent een rijke historie als het gaat om de Gouden Eeuw. In Enkhuizen Boeit 2019 leest u hoe in Enkhuizen en omgeving invulling wordt gegeven aan het themajaar.

Eerste exemplaar
Maandagochtend 1 april kreeg Jeroen Mulder, directeur van de Compagnieshaven, het eerste exemplaar van TPE-voorzitter Eugene Kramer overhandigd. De grootste jachthaven van Enkhuizen bestaat dit jaar een halve eeuw en viert dus haar gouden jubileum.

Extra’s
Het jaarlijkse magazine staat boordevol informatie over de evenementen, historie en bezienswaardigheden van Enkhuizen. De havens, horeca en winkels komen uitgebreid aan bod. In de leuke winkeltjesroute is een nieuw ‘drie-haringen-icoon’ toegevoegd bij de adressen waar je terecht kunt voor specialiteiten uit Enkhuizen. De regiokaart, inclusief tips voor eten & drinken, overnachten en zien & doen, is ook nieuw.

Nieuwsgierig geworden?
Sinds dinsdag 2 april is een gratis exemplaar op te halen bij VVV Enkhuizen e.o.. Het magazine wordt begin april verspreid en is vanaf dan ook verkrijgbaar bij horeca, (jacht-)havens, winkeliers, musea, accommodaties en gemeentehuizen in de regio.