STEDE BROEC - Energiebesparende maatregelen kunnen uw energierekening flink omlaag brengen. De gemeente Stede Broec heeft ook dit jaar weer subsidie beschikbaar gesteld voor duurzamere woningen van haar inwoners.

Energie besparen
U kunt uw subsidieaanvraag voor 2018 indienen voor energiebesparende maatregelen aan uw bestaande koopwoning. De subsidie is mogelijk voor maatregelen als doe-het-zelf-isolatie, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en HR++ -glas. Energiesubsidie voor zonnepanelen wordt niet door de gemeente verstrekt.

Spelregels
De subsidie bedraagt 15% van de kosten van materiaal, installatie en BTW en bedraagt maximaal € 1.000 per adres. De subsidie moet aangevraagd worden voordat de maatregelen worden getroffen. Deze regeling stopt op het moment dat het subsidiebedrag op is.

Tip
Maatregelen als isolatie en het plaatsen van HR++ glas zijn mogelijk van invloed op het energielabel van uw woning. Bewaar de facturen daarom goed. Kijk voor meer informatie over het energielabel op www.energielabelvoorwoningen.nl.

Meer informatie
Informatie over aanmelden en de voorwaarden van deze subsidiemogelijkheid kunt u vinden op de website www.stedebroec.nl. Meer over energie besparen vindt u op www.duurzaambouwloket.nl. Voor aanvullende vragen over de subsidie kunt u contact opnemen met mevrouw Van Gelderen via gemeente@stedebroec.nl of 0228 – 510 111.