ENKHUIZEN - Cinema Enkhuizen organiseert samen met de gemeente Enkhuizen op woensdag 26 februari de laatste avond in het drieluik Duurzaamheid, Enkhuizen heeft het! Het onderwerp is dit keer duurzaam vrachtverkeer.

Programma
De film Seablind, the price of shipping our stuff, wordt vertoond. Negentig procent van alles wat we kopen, bereikt ons per schip. Schepen brengen ons voedsel, kleding, meubels en de nieuwste gadgets. Maar de scheepvaart is ook één van de meest vervuilende, ongereguleerde en gesloten bedrijfstakken ter wereld. “We lijken wel zeeblind en hoe groter de containerschepen worden, hoe minder wij over ze weten.” stelt klimaatjournalist en filmmaker Bernice Notenboom.

Na de film volgt een lezing door directeur van de Enkhuizer Zeevaartschool, Cosmo Wassenaar, en kapitein Jorne Langelaan, oprichter EcoClipper en oud-leerling van Enkhuizer Zeevaartschool. Deze twee zeemannen vertellen over de innovaties in de scheepvaart en de mogelijkheden die wind kan bieden voor de vrachtvaart in de reductie van CO2 uitstoot.

Na de film en lezing volgt een nagesprek met het aanwezige publiek.

  • Wanneer: woensdag 26 februari
  • Van: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Einde 22.00 uur
  • Waar: Cinema Enkhuizen, de Drom
  • Een kaartje kost € 5,-
  • Reserveren verplicht via www.cinemaenkhuizen.nl