ENKHUIZEN - Cinema Enkhuizen organiseert in samenwerking met de gemeente Enkhuizen 3 avonden rond duurzaamheid. Grote en kleine bedrijven in Enkhuizen lopen hierin voorop. De avonden zijn bedoeld om kennis te maken met deze inspirerende voorlopers en te ontdekken hoe uw beslissingen als individu ook van invloed kunnen zijn op een duurzamere toekomst. Enkhuizen mag trots zijn op haar inwoners, bedrijven en werknemers die een belangrijke bijdrage proberen te leveren aan grote duurzaamheidsthema’s!

Documentaire

Op woensdag 15 januari kunt u de documentaire Well Fed zien over de zoektocht naar de voor-en nadelen van genetische modificatie. Er is, met name in Europa sterke weerstand tegen het genetisch modificeren van landbouwgewassen. Waar komt die weerstand toch vandaan? En vooral: welke impact heeft de weerstand in het Westen, op mensen in armere landen, voor wie de aanwezigheid van voldoende voedsel niet zo'n zekerheid is als hier?

De documentaire volgt Hidde Boersma en Karsten de Vreugd in hun zoektocht naar antwoorden in dit debat. Hidde is een overtuigd voorstander van gentech, Karsten iemand die er eigenlijk niet veel van af weet, maar iedereen om hem heen hoort ageren tegen de techniek. Mensen die net als hij ” groen” zijn en begaan met de wereld. Hun zoektocht brengt hun zowel bij experts, die diep in de materie zitten, als bij arme, kleine boeren in Bangladesh, die sinds kort met genetische gemodificeerde gewassen werken. Zo hopen ze een antwoord te krijgen op de belangrijke vraag: Is het moreel wel verdedigbaar om tegen genetische modificatie te zijn?

Veilig, gezond en duurzaam voedsel willen we allemaal. Maar hoe kunnen we dit realiseren voor de snel groeiende wereldbevolking? Aansluitend is er ruimte voor discussie.

wanneer: woensdag 15 januariwaar: Cinema Enkhuizen, de Drom
hoe laat: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Einde 22.00 uur
toegang gratis, reserveren via www.cinemaenkhuizen.nl verplicht