ENKHUIZEN - De gemeente Enkhuizen roept inwoners op om deel te nemen aan de enquêtes over de Omgevingsvisie. Zo kunnen zij meedenken over de toekomst van de gemeente.

Omgevingsvisie
Wat vinden Enkhuizers belangrijk voor de toekomst van hun stad? Hoe blijft Enkhuizen een fijne plek om te wonen, werken en recreëren? Welke keuzes moeten we maken om Enkhuizen aantrekkelijk en leefbaar te houden? De gemeente gaat dit vastleggen in de Omgevingsvisie. De Omgevingsvisie is een nieuw, voor alle gemeenten verplicht, instrument uit de aankomende Omgevingswet. In de Omgevingsvisie komt te staan hoe Enkhuizen zich kan ontwikkelen tot 2035. Dit gaat dus over zaken als wonen, werken, energie, natuur, verkeer, voorzieningen en de samenhang daartussen.


Vier thema’s

De gemeente heeft haar ambities onderverdeeld in vier thema’s, ook wel verhaallijnen genoemd. Per verhaallijn is er één enquête opgesteld. Inwoners en geïnteresseerden kunnen één of meerdere enquêtes invullen. Ook kunnen zij hun ideeën over de toekomst van Enkhuizen achterlaten op een plattegrond van de gemeente.


De verhaallijnen voor Enkhuizen zijn:

- Enkhuizer samenleving en de historische stad

- Wonen en leven in Enkhuizen

- Buitenleven voor iedereen

- Werken in de buurt

Wat vinden inwoners belangrijk?

Wethouder Esther Heutink: “Om in de toekomst nog steeds een stad te zijn waar we fijn kunnen wonen, werken en leven, moeten we goed nadenken over onze leefomgeving. Hoe kijken we in de toekomst naar toerisme, recreatie en werkgelegenheid? Hoe willen we wonen en hoe gaan we om met klimaatveranderingen? Een hoop belangrijke vragen die wij gaan beantwoorden in de Omgevingsvisie. Dit doen wij niet alleen, maar samen met u.”


Hoe ziet u de toekomst van Enkhuizen?

De gemeente vraagt al haar inwoners om mee te denken over de toekomst van Enkhuizen. Dit kan door naar de website samen.enkhuizen.nl te gaan en één of meerdere enquêtes in te vullen. Meedenken over de Omgevingsvisie kan tot en met 21 mei 2021.