ENKHUIZEN - Sinds begin dit jaar is één van de locaties van Mulder Shipyard gevestigd aan Voorland 12, op het bedrijventerrein Krabbersplaat. Twee grote hallen, samen 4500 m2, hebben een metamorfose ondergaan. De hallen stonden ongeveer 6 jaar leeg.


Mulder Shipyard heeft de bedrijfshallen volledig gerenoveerd en geschikt gemaakt voor scheepsbouw. Het college werd door directeur Nick Mulder en bedrijfsleider Jacco Klein rondgeleid door het bedrijf. Mulder Shipyard werd opgericht in 1938.

Het is een echt familiebedrijf, de derde generatie staat nu aan het roer. In de bedrijfshallen worden aluminium casco’s voor schepen gemaakt. Momenteel zijn dat vooral casco’s voor luxe jachten van ongeveer 36 meter lang.

In de bedrijfshallen van Mulder Shipyard worden eerst de segmenten in elkaar gelast, vervolgens worden van de segmenten één chassis gemaakt. Dit duurt ongeveer een jaar. Na het plamuren en schuren van het chassis vindt de verdere afbouw van het schip plaats in de werf in Zoetermeer. In totaal duurt het ongeveer drieënhalf jaar voordat een jacht is voltooid.