ENKHUIZEN - Het project Recreatieoord Enkhuizer Zand gaat een nieuwe fase in. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de ontwikkeling van het recreatieoord onder voorbehoud te gunnen aan de ‘Ontwikkeling Recreatieoord Enkhuizer Zand BV’ (OREZ).

Hierbij is de keuze gevallen op het plan: ‘model Vesting’. Met dit positieve signaal richting de ontwikkelaar kan nu verder met hen worden gesproken om toe te werken naar een Samenwerkingsovereenkomst. Het voorbehoud bestaat uit een aantal vervolgonderzoeken die eerst gaan plaatsvinden, waaronder een onderzoek naar staatssteun.

Model Vesting

In het plan Vesting krijgt de locatie voor de recreatiewoningen de vorm van een bastion zoals die zijn opgenomen in de vesting (stadsmuur) rondom onze binnenstad. Op deze kades worden circa 160 recreatiewoningen gebouwd in de stijl van de ‘Boerenhoek’. Het strand wordt verbreed naar gemiddeld 30 meter en krijgt een lengte van ca. 1.000 meter. Het strand eindigt in de vorm van een baai met aan de noordkant een klein stukje durfstrand, speciaal bedoeld voor actieve watersporten. Daarnaast wordt een nieuwe seizoens- en passantencamping aangelegd en een locatie voor camperplaatsen. De zeilschool en de reddingsbrigade worden verplaatst en er komen parkeerplaatsen ten behoeve van de dagrecreatie en de sportvelden aangelegd. De openbare ruimte (inclusief de ligweides) wordt vernieuwd en er worden fiets- en wandelpaden aangelegd.